Колаж Президент на България попиля Кирил Петков. България е в политическа криза,

...
Колаж Президент на България попиля Кирил Петков. България е в политическа криза,
Коментари Харесай

Първанов: Кирил Петков не трябва да заема никакъв управленски пост

Колаж

Президент на България попиля Кирил Петков. 

България е в политическа рецесия, а излаз не се вижда. Това разгласи президентът на България (2002-2012) Георги Първанов в първия си коментар след оставката на кабинета " Петков ". Той дефинира като  " невиждана " и рецесията в връзките София - Москва.

Шансът за сформиране на нов кабинет в границите на 47-ото Народно заседание е най-малък, счита Първанов.

" Ще излезе първият проблем -  без значение от какво естество - дали ще е енергетика, цените, инфлацията, продоволствената рецесия и ще се срутят с гръм и тропот, тъй че не съм оптимист ", сподели той.

Според Първанов в бъдеще министър председателят в оставка Кирил Петков не би трябвало да заема никакъв управнически пост.

" Поведението на досегашния министър председател сътвори най-вече проблеми на страната, освен на обединението. Поведението му е непредсказуемо, искрено скандално на моменти, тъй че нищо по-естествено от това той да бъде заменен. Надявам се, да не е на основна служба сега, т.е. да не не престават проблемите ", посочи президентът.

Георги Първанов определи като невиждано експулсирането на 70 дипломати и чиновници на съветското посолство у нас и предвижда тежки последици. Той посъветва да не се позволяват антируски настроения в България, както и антибългарски в Русия.

" Огромна част от тях не са си помисляли за шпионаж. Аз слушах заместника на госпожа Митрофанова, който говореше доста откровено и почтено. Познавам го и съм сигурен, че това, което сподели, е правилно - тези хора обичат България и ние им направихме зло, както и на всички наши другари в Русия ", уточни той пред пред Bulgaria ON AIR.

Тежка зима, която може да се трансформира в предизвикателство за доста българи, предвижда Първанов.

" Ако нямаме контракт с " Газпром ", някой би трябвало да каже от кое място ще вземем газ. С инцидентни доставки на втенчен газ от Съединени американски щати няма да се получи. Не имам вяра да стане и с азерския газ, който е 1/3 по-малко от това, което използваме. Тръгваме неподготвени към зимата. Не виждам някой от новите остарели ръководещи да мисли съществено в тази посока ", разяснява още той, написа plovdiv24.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР